A Google és a blogok

Elterjedt nézet, miszerint a blogok “automatikusan” előrekerülnek a keresők helyezéseiben, ezért jobb blogot indítani, mint weboldalt. Én inkább Merras véleményével értek egyet, aki azt mondja, a jó blog valóban jó helyezést fog elérni, de korántsem “automatikusan”. A blogoknál ugyanúgy meg kell dolgozni a látogatottságért, ugyanúgy el kell végezni a keresőoptimalizálást, mint bármely weboldal esetében.

Nézd meg Merras prezentációját erről a kérdésről, amelyet az Internet Hungary 2008 konferencián adott elő (legjobb, ha a jobboldalt alul lévő Full Screen /teljes képernyő/ ikonra kattintva nézed):


A blogok és a keresőoptimalizálás – Internet Hungary 2008

További prezentációk Merrastól, azaz Jun Miyazakitól.
Tovább olvasom

Hány olimpikont ismersz?

Hány olimpikont ismersz? No nem úgy messziről, hanem igazán, személyesen, mondhatni testközelből!

Van egy magyar olimpiai bajnok, akivel én már többször kezet fogtam, van tőle dedikált fényképem, beszélgettem vele, és most csütörtökön is találkozunk. Ő az, aki tavaly a Pekingi Olimpián az első aranyérmet nyerte Magyarországnak, és egyben az első aranyérmet a Herbalife-nak – ugyanis már két éve fogyasztója a Herbalife termékeinek, és a Herbalife szponzorált sportolói közé tartozik.

Ez a fantasztikusan kedves és szerény sportoló nem más, mint Vajda Attila kenus. Legközelebb két hét múlva láthatod őt versenyen – a kenusok reklámfilmjét itt nézheted meg:

Ha még nem láttad volna Attila fantasztikus futamát, amellyel az aranyérmet szerezte, vagy ha láttad, de szívesen megnéznéd újra:

Tovább olvasom

Neked mi az álmod?

A hölgy a videón Susan Boyle. 47 éves, munkanélküli. Az első pillanatokban arról beszél a riportereknek, hogy eléggé izgul a tehetségkutató rendezvényen való fellépése előtt. A zsüri kérdéseire elmondja, hogy egy kisvárosban lakik, amely tulajdonképpen több faluból áll – a drukktól alig jut eszébe az a szó, hogy falu. Aztán elmondja, hogy az az álma, hogy énekelhessen, de eddig nem kapott lehetőséget.

Egy videó, amelyet négy nap alatt több, mint 13 millióan néztek meg. Nézd meg Te is, és megtudod, én miért nézem meg újra és újra.

Valamiben mindenki tehetséges. Te is.
Tovább olvasom

Kövek a vízben

Dobtál már követ vízbe? És próbáltál már “kacsázni” egy lapos kővel?

Amikor egy követ beledobsz a vízbe, ahol az elsüllyed, onnan kis hullámok indulnak el. Koncentrikus körökben, egyre távolodva attól a ponttól, ahol a bedobott kő a vízbe ért. Megragadják a figyelmünket ezek a hullámok, minél messzebb jutnak, minél nagyobbak, minél sűrűbbek, annál inkább. Felhívják a figyelmünket arra, hogy valami történt ott középen: hogy valami nagy, valami nehéz, valami fontos dolog ver ilyen sok, jól látható hullámot.

Ha viszont egy lapos követ kacsáztatunk, az ugrálás közben többször is a vízhez ér. Ide-oda pattan, mindenhol hullámokat indít ugyan, de ezek kicsi, gyenge hullámok lesznek, és nem egymást erősítik, ellenkezőleg: egymással szemben mennek, egymás hatását kioltják. Hiába nézegetünk fel és alá a víz felszínén, nem találjuk, hogy mi okozta a kis, jelentéktelen hullámokat. Nem vonzza a figyelmünket a középpont.

Én azt gondolom, így van ez velünk is. Amikor egyetlen dologra koncentrálunk, nagy hullámokat verünk. Ám ha ide-oda pattanunk, kicsi, egymást gyengítő hatásokat érünk csak el. Lehet, hogy nem is több időre lenne szükségünk, hanem csak több koncentrációra?
Tovább olvasom

Aktuális

“Hallottam erről a recesszió-dologról, de úgy döntöttem, nem veszek részt benne.”

Mit gondolsz, ki mondta és mikor?

A nevét sajnos nem tudom, de a Wal-Mart igazgatója mondta.

De nem most… hanem az 1929-es nagy válság idején! 🙂
Tovább olvasom