Ugyan ki dől még be az MLM-eknek?!

Nem így akartam, vagy legalábbis nem ez volt a célom az elején – de úgy látszik, az Univerzum azt akarja, hogy ezzel foglalkozzak 🙂 – már megint elém került egy honlap, amelyen “jól” megfogalmazták, hogy mi is az az MLM. Nem idézem szó szerint, mert nem akarom a honlap íróját hibáztatni, csak éppen rettenetesen hiányosak az információi.
Tovább olvasom

Születésnap

A születésnap, túl azon, hogy alkalom az ajándékokra, a gratulációkra, az összegyűlésekre, és – főleg – a tortákra!, nálunk, vagy csak nekem, valahogy mindig az értékelés, a számvetés ideje is. Mit értem el az előző óta? Hol tartok most a vállalkozásomban, mennyit sikerült megvalósítanom az egy évvel ezelőtti terveimből?
Tovább olvasom

Favágás, repülés, gyereknevelés

Micsoda rejtélyes cím így szombat estére, igaz? 🙂
Többek között azt is szeretem az interneten, hogy egy csomó jó tanmesét lehet találni rajta, amelyek időnként remekül megvilágítanak egy-egy problémát. Mostanában több helyen is olvastam két ilyen történetet – és mindjárt ki is derül, mit jelent a cím.
Tovább olvasom

Neked mi okoz gondot?

Hiába értesz a szakmádhoz, amikor vállalkozást indítasz benne, már nem szakmabeli, hanem cégvezető leszel. Azaz tulajdonképpen meg kell tanulnod egy új szakmát.
Ha olvastad már Michael E. GerberA vállalkozás mítosza” című könyvét, akkor ezek a gondolatok ismerősek lehetnek számodra. (Ha pedig még nem olvastad, sürgősen tedd meg – alapmű!) Gerber arra keresi a választ a könyvben, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy az induló vállalkozások nyolcvan (!) százaléka tönkremegy az első öt évben, és még az ezt az időszakot túlélők további nyolcvan százaléka sem éri meg a tízéves kort.
Tovább olvasom

Háztartástan

Milyen is az igazán családbarát vállalkozás? Sokat beszélünk, gondolkozunk erről, miközben a válasz réges-régen megszületett – már több, mint ötven éve tudják, akik olvasták az alábbi alapművet! 🙂
Tovább olvasom